met een goed voornemen het jaar uit!

Hoe lang is jouw lijstje met goede voornemens? Wat is nu eigenlijk een goed voornemen?
Meer willen sporten (met of zonder plezier), meer lezen, positiever en liever in het leven staan, stoppen met roken, minder drinken?

Dit jaar ga ik het eens proberen, maar wel op een Marlieke-manier.
Natuurlijk is het wel eens door mijn hoofd gegaan om ook  “goede voornemens” te hebben en daar dan heel keurig op 1 januari mee te beginnen, zeker een maand vol te houden en echte die-hards misschien wel 3 of 6 maanden. Ik moet eerlijk bekennen dat het bij mij alleen ideeën zijn geweest en zodra ik wakker werd ze vaak al weggevaagd waren door mezelf (sporten deed ik al voor de jaarwisseling, met plezier of het nieuws lezen tijdens het ontbijt…. van famous-you-tubers word je ook wakker)
Dit jaar ga ik er voor!

Maar wat is dan die Marlieke-manier?
Dat ik het net even anders bedacht heb (uitvoering ook, I hope).
Mijn goede voornemen gaat niet op 1 januari beginnen, maar gewoon right here, right now.  Vandaag! Het is al lang genoeg een wild idee, tijd voor actie en waarom zou je zoiets uitstellen…. toch?!

Dus; Ja, er is een goed voornemen, JA, er is een soort van idee en plan hierbij. Dan rest mij alleen nog te melden wat ik dan eigenlijk van plan ben. Ik hoor het jullie denken; sporten doet ze al, roken doet ze niet en drinken gaat ook met mate….
Mijn goede (of liever enthousiaste) voornemen is om mijn webpage up to date te houden. Wat blogjes schrijven, wat foto’s posten en misschien zelfs wat vlogjes. Regelmatig popt er een idee op waar ik over wil bloggen, maar door slechte excuses……. (Je kent ze wel; vandaag even niet, ik zit net. Of het was al zo’n drukke dag op het werk vandaag, het komt morgen wel).
Deze smoesjes gaan samen met de kerstboom de deur uit en mijn goede voornemen is begonnen.
De blogs, vlogs en foto’s zullen vooral over het dagelijks leven gaan. Over de voorbereidingen op ons grote mensen huis, over sporten en de motivatie hiervoor, over chocolade misschien, maar vooral over wat er op mijn pad komt.

Dag 1 in het leven met mijn goede voornemen is begonnen en het voelt lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: